tirsdag 30. desember 2008

Daddel og bacon

Så ble det likevel tradisjonell julemat. Grillen har fått stå i fred på terrassen mens kokken fant julefreden på sofaen. Julemat ble det, og den var god, men jeg hadde jo annonsert bilder, bacon og lutefisk på grill.

Det blir det altså ikke noe av.

Som et lite Donald-plaster på såret kommer jeg i stedet med en liten bacon/daddel-snack som tilberedes i steikeovn. Eller i grillen med lokket på.

Du trenger:

Dadler
Bacon i skiver fra en glad gris
Tannpirkere

Dersom du har kjøpt dadler med steiner må du fjerne disse. Jeg liker å gjøre dette wu-tang style med den største og skarpeste kniven på kjøkkenet! Chop, chop, squeeze!

Snurr en halv skive bacon rundt hver daddel. Bruk en tannpirker for å feste flesket til daddelen (variasjonsforslag: prøv en tannpirker med mintsmak. Er ganske sikker på at det vil smake sorbits, men prøv likevel).

Bakes i ovnen på 200 grader i …tja… 20-30 minutter? Eller fire-fem minutter på grillen med Max Power.

Dette skal prøves som apetikkvekker på selveste nyttårsaften.

Godt nytt år!

1 kommentar:

Travelling Finnfjording sa...

Eg skaseideg det der hørtes godt ut. Eg går førr sorbitsvarianten, sjøl om favorittn bestandig va hubba bubba - type vanlig.